ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ
Κεντρική Σελίδα
Επικοινωνία
Χάρτης Ιστοσελίδας

GR | EN  
Κεντρική Σελίδα Το Κολλέγιο Εκδηλώσεις/Συνέδρια Μέλη Ανακοινώσεις Χρήσιμα Links Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις


Σκοπός και στόχοι

Το «Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών» γεννήθηκε από την διάθεση και την φιλοδοξία μίας ομάδας Χειρουργών να συμβάλλουν, σύμφωνα με τα Διεθνή πρότυπα, στην προαγωγή και αναβάθμιση της Χειρουργικής στη Χώρα μας τόσο από πλευράς Κλινικής Πράξεως, όσο και από πλευράς Χειρουργικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Το «Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών» έχει ως βασικούς στόχους:

  • Nα προάγει την Χειρουργική στην Ελλάδα
  • Να συμβάλλει στην Εκπαίδευση των νέων Χειρουργών με την καθιέρωση Επιστημονικών Εκδηλώσεων, διημερίδων και ημερίδων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια
  • Να διευκολύνει την Διάδοση και Κλινική Εφαρμογή των δόκιμων νέων χειρουργικών μεθόδων και τεχνικών
  • Να παρέχει φιλόξενο βήμα για την ανταλλαγή απόψεων που αφορούν την χειρουργική οικογένεια

Το «Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών» προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του συνδέει την Προπτυχιακή Εκπαίδευση με τα Προγράμματα των Χειρουργικών Ειδικοτήτων και την ΄Έρευνα Βασική και Εφαρμοσμένη με την Κλινική Πράξη και την διά Βίου Εκπαίδευση των Χειρουργών.

Το «Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών» φιλοδοξεί, με την συνεργασία των Επιστημονικών, Χειρουργικών κυρίως Εταιρειών, να συντονίζει τον καθορισμό των κατευθυντηρίων γραμμών στην εκπαίδευση των Ειδικευομένων στην χειρουργική και τις χειρουργικές ειδικότητες καθώς και να δημιουργεί ομάδες εργασίας που θα συμβάλλουν στην εκπόνηση, διατύπωση και θεσμοθέτηση οδηγιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην καθημερινή κλινική πράξη για όλους τους Έλληνες Χειρουργούς.

Η χορήγηση υποτροφιών σε νέους Χειρουργούς για μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στις εξελίξεις της χειρουργικής καθώς και η εκπόνηση ερευνητικών μελετών που έχουν σχέση με τις εξελίξεις αυτές είναι μέσα στους βασικούς σκοπούς του Κολλεγίου μας. Ήδη έχει χορηγηθεί η πρώτη ετήσια υποτροφία το 2006, ενώ έχει αποφασισθεί η χορήγηση υποτροφίας για το 2007.
Θεωρούμε ότι η διεύρυνση του προγράμματος χορηγήσεως υποτροφιών από το «Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών» θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο ευγενικής άμιλλας μεταξύ των νέων Χειρουργών και σχεδιάζεται η γεωγραφική κατανομή των υποτροφιών αυτών με αντικειμενικό σκοπό την ενθάρρυνση και ενίσχυση της ερευνητικής προσπάθειας των Χειρουργών της περιφέρειας.

Πιστεύουμε ότι, η παρουσία δυναμικών και καταξιωμένων συναδέλφων στις τάξεις του «Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών» θα του προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική, ώστε οι στόχοι του να ευοδωθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με ωφέλιμα τελικά αποτελέσματα τόσο στην εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης, όσο και στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας στους Έλληνες πολίτες.

© Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών | Όροι Χρήσης - Πολιτική Ασφαλείας
Website by Theratron