ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ
Κεντρική Σελίδα
Επικοινωνία
Χάρτης Ιστοσελίδας

GR | EN  
Κεντρική Σελίδα Το Κολλέγιο Εκδηλώσεις/Συνέδρια Μέλη Ανακοινώσεις Χρήσιμα Links Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις


Χαιρετισμός

Μήνυμα Προέδρου Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η συνεχής επιμόρφωση των ιατρών έχει μεγάλη σημασία αφού παρέχει ενημέρωση για τις σημαντικές εξελίξεις που πραγματοποιούνται στην Ιατρική στο ερευνητικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό πεδίο.

Η Χειρουργική είναι μία από τις ειδικότητες της Ιατρικής Επιστήμης που παρουσίασε τις τελευταίες δεκαετίες και εξακολουθεί να παρουσιάζει μία εκρηκτική αύξηση των γνώσεων, των ανακαλύψεων και των προόδων. Σήμερα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η συνεχής αυτή επιμόρφωση αφ’ ενός μεν να εντατικοποιηθεί και να αναπροσαρμόζεται συνεχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των χειρουργών, αφ’ ετέρου δε η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, η πληροφόρηση και η ενημέρωση να συνεχίζεται μέχρι την απομάκρυνση του ιατρού από την μάχιμη ιατρική.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών έχει σκοπό να συνδέσει την προπτυχιακή εκπαίδευση με τα προγράμματα των ειδικοτήτων, την έρευνα και την δια βίου εκπαίδευση των χειρουργών όλων των ειδικοτήτων και να προάγει την χειρουργική δια παντός εν γένει επιστημονικού μέσου.

Ακόμη στους σκοπούς του «Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών» περιλαμβάνεται η οργάνωση Συνεδρίων, Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων και άλλων εκδηλώσεων επιστημονικής επικοινωνίας, αυτοδυνάμως ή σε συνεργασία με άλλες συγγενείς Ελληνικές ή Ξένες Επιστημονικές Εταιρείες, καθώς και η συνεργασία με Πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς.

Για το σκοπό αυτό το Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών πραγματοποίησε ήδη κατά το 2005 και 2006 έξι επιστημονικές Διημερίδες στην επαρχία και ένα Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή το Μάρτιο 2006, με εξαιρετική επιτυχία.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών προγραμματίζει για το 2007 το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο τον Απρίλιο στην Αθήνα και τρεις επιστημονικές διημερίδες στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης και την Πάτρα σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Πανεπιστημιακές Χειρουργικές Κλινικές.

Το «Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών», και εγώ προσωπικά σας προσκαλούμε να εγγραφείτε Μέλη του Κολλεγίου και να στηρίξετε με την ενεργό συμμετοχή σας τις εκδηλώσεις αυτές του Κολλεγίου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ.

Καθηγητής Α. Κωστάκης

© Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών | Όροι Χρήσης - Πολιτική Ασφαλείας
Website by Theratron